top of page

Harmóniában a természettel

schubkegel-krisztina_harmoniaban-a-termeszettel_duna-drava-nemzeti-park.jpg

   „Földünkön az élővilággal osztozunk, mely az elképzelhető legcsodálatosabb, évmilliárdok alatt kialakult létfenntartó rendszer. Bolygónk stabilitása azonban megingott, miközben a biológiai sokféleség vészesen lecsökkent - a kettő ugyanis szorosan összefügg. Helyre kell állítanunk a biodiverzitást, amit oly kíméletlenül pusztítottunk. Ez az egyetlen kiút a magunk által előidézett válságból. Vissza kell vadítanunk a világot.”- bevezető David Attenborough: „Egy élet a bolygónkon” című könyvéből.

   A természetnek köszönhetjük a tiszta vizet, levegőt és a termőtalajt. Természeti erőforrásaink azonban kimerülőben vannak. El kellene fogadnunk, hogy Földünk véges erőforrásokkal rendelkezik, és ezen erőforrások eltartó-képességének határait nem érdemes átlépnünk. Márpedig jelenleg éppen ezt tesszük. Nem értékeljük kellően, és ennek egyik legfontosabb oka, hogy kapcsolatunkat a természettel elvesztettük.

szecsei-gergo_tuzgolyo_hortobagyi-nemzeti-park.jpg
kovacs-norbert_kodos-rohanas_kiskunsagi-nemzeti-park.jpg

   A természettel való közvetlen kapcsolat, az ott szerzett élmények mind az egyén mind a társadalom egyészségére és jól-létére kedvező hatással vannak. Ha ez a kapcsolat javul, több figyelmet szentelünk a természet értékeinek védelmére.
   Alapítványunk célja, hogy ennek a kapcsolatnak a helyreállítását segítsük programjainkkal, többek között a #NatureForAll nemzetközi mozgalompartnereként.

bottom of page